Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το 7ο Δημοτικό και η αβελτηρία της δημοτικής αρχής

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗΜ.Ο.Σ.) καταγγέλλει το Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσο για τους ανεπαρκείς, επιβλαβείς και εν κρυπτώ χειρισμούς του στη σοβαρότατη υπόθεση του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Δ.Ε. Παλλήνης.

Ο κ. Ζούτσος έχει παραπλανήσει από μικροφώνου το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, προτού αποκαλυφθεί η «προσωπική» αλληλογραφία του με την Περιφέρεια.
Επειδή είναι διαπιστωμένο πολλάκις ότι ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του λειτουργούν ως απλοί «διαχειριστές» των οικονομικών, «αποκλειστικοί μεσάζοντες» της πολιτικής ισχύος και «επικαρπωτές» των εκδηλώσεων και των «διαβουλεύσεων» του Δήμου και δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα για τα δύσκολα, ας αναλάβει το Δημοτικό Συμβούλιο να ακούσει την επιστήμη, ήτοι την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, και να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις, απλοελληνιστί «να βγάλει το φίδι από την τρύπα», με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και των δασκάλων, που περνούν το ένα τρίτο της ημέρας τους, πέντε ημέρες την εβδομάδα, σε έναν, όπως αποδείχθηκε, εν δυνάμει επικίνδυνο χώρο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανάλογα με τις τοποθετήσεις και το πολιτικό ανάστημα ενός εκάστου, θα φανεί ποιος αποτελεί το παρελθόν και ποιος το μέλλον αυτής της νέας πόλης, ποιος διχάζει και ποιος ενώνει το Δήμο και τους δεκάδες χιλιάδες -πλέον- πολίτες του και ποιος υπηρετεί τα κοινά συμφέροντα.  
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα όμορφο σχολείο πρέπει και να καεί όμορφα, όπως θα ήθελαν οι γνωστοί άγνωστοι, που έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν από το χάρτη της Ελλάδας τα σχολεία και τα νοσοκομεία.
Είναι θέμα τιμής για το Δήμο, ως νομικό πρόσωπο και εντολοδόχος των πολιτών, αφενός να προστατέψει την περιουσία του από τις πλημμύρες με συμπληρωματικά έργα, ή, αν αυτό είναι τεχνικά παντελώς αδύνατο, να μεταφέρει το σχολείο σε ασφαλή χώρο, ισοδύναμου φυσικού κάλλους και αφετέρου να αναζητήσει όσους ευθύνονται για το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates