Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης: Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία ζητά πλήρη διαφάνεια


Την πλήρη διαφάνεια για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο ζήτησε η ΔΗΜ.Ο.Σ. καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί έκθεση πεπραγμένων και δεν έχει γίνει διαχειριστικός απολογισμός. Η Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Νούτσου κατέθεσε γραπτό αίτημα προς τον Δήμαρχο Αθ. Ζούτσο και την αντιδήμαρχο Ειρήνη Κουνενάκη ζητώντας να απαντηθεί αν μέχρι σήμερα έχει συνεδριάσει η διαχειριστική επιτροπή και αν έχει γίνει ποτέ διαχειριστικός απολογισμός και έκθεση πεπραγμένων όπως ορίζεται από τον νόμο.      

Διαβάστε την  επιστολή      



                                                 
                                                          Προς
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
                                                               Κα Κουνενάκη Ειρήνη
                                             ΚΟΙΝ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
                                             Κο  Ζούτσο Αθανάσιο
Τα κοινωνικά παντοπωλεία απέκτησαν περίοπτη θέση στους περισσότερους  δήμους λόγω της απελπιστικής κατάστασης που βιώνουν όλο και περισσότεροι δημότες.
Για να μη κατηγορηθούν όμως οι δημοτικές αρχές, ότι χρησιμοποιούν την ανέχεια των συμπολιτών τους προς ίδιο όφελος, θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα την συγκεκριμένη νομοθεσία περί ίδρυσης και λειτουργίας του θεσμού των κοινωνικών παντοπωλείων (Ν.4071/12 άρθρο 2), που σαφώς αναφέρει ότι: «Η επιτροπή διαχείρισης υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο στην οικονομική επιτροπή έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό. Η οικονομική επιτροπή εγκρίνει με απόφασή της το διαχειριστικό απολογισμό. Η απόφαση αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου ή της περιφέρειας.»
Η ίδρυση και ο κανονισμός λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου στον Δήμο μας έχει γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από 19/7/11 προκειμένου να λειτουργήσει ο θεσμός με συνέχεια, συνέπεια και αξιοπιστία.
Παρακαλώ να μου απαντήσετε αν μέχρι σήμερα έχει συνεδριάσει η διαχειριστική επιτροπή και αν έχει γίνει ποτέ διαχειριστικός απολογισμός και έκθεση πεπραγμένων όπως ορίζεται από τον νόμο.
Εν αναμονή της γραπτής σας απαντήσεως εντός των  ορίων που ορίζει ο νόμος.
Eυχαριστούμε 
Για την Δημοτική Οικολογική Συνεργασία
Νούτσου Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates