Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Παλλήνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παλλήνη 12 / 3 / 2011

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 έγινε το τοπικό συμβούλιο Παλλήνης με θέμα «Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Παλλήνης 2011»

Εισηγητής του τεχνικού προγράμματος ήταν ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπουντουβάς, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Σαν ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία Παλλήνης έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

  1. Ένα τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται στους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς και πολίτες λίγες ώρες πριν την έναρξη του τοπικού συμβουλίου
  2. Δεν μπορεί οι συμπεριφορές της δημοτικής αρχής να είναι αποσπασματικές και με παλιές νοοτροπίες που δεν αρμόζουν στη φιλοσοφία ενός νέου Καλλικρατικού δήμου
  3. Οφείλει το τοπικό συμβούλιο να κάνει ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς και τους πολίτες κι όχι διάλογο του ενός λεπτού, γιατί τόσος ήταν ο χρόνος που επέτρεπε να μιλήσει στον κάθε φορέα. Οι διαβουλεύσεις αυτού του τύπου είναι προσχηματικού χαρακτήρα και δεν προσφέρουν.
Η ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία Παλλήνης με τους εκπροσώπους της στο τοπικό συμβούλιο αναφέρθηκε στα ως άνω

Ο εκπρόσωπος της κ. Θ. Φωτεινός παρενέβη στο κεφάλαιο του τεχνικού προγράμματος που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων όπου και πρότεινε "να μπούμε άμεσα, από αύριο κιόλας, σε πρόγραμμα πρόληψης – διαχείρισης και διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή" προς όφελος της κοινωνίας, της εξοικονόμησης πόρων από τον δήμο και για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Σε άλλο κεφάλαιο του τεχνικού προγράμματος που αφορούσε το σχέδιο πόλης, τα πολεοδομικά και τις εντάξεις νέων περιοχών, αναφέρθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ο νέος Καλλικράτειος δήμος ως τρεις πόλεις – τρία κέντρα.

Η πρόταση μας είναι ότι ο νέος δήμος θα πρέπει να αποκτήσει ενιαίο κέντρο πόλης με τρεις ή περισσότερες γειτονιές που θα συνδέονται μεταξύ τους. Θα πρέπει για όλο τον δήμο να υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός χρήσεων γης, συγκοινωνιών κ.ά. καθώς πρέπει να γίνει συνολική ανάπλαση μέσω πολεοδομικής ανασυγκρότησης.
Τα χρήματα που ξοδεύονται για τα έργα κάθε χρόνο να είναι ενταγμένα σε ένα κεντρικό σχεδιασμό ο οποίος δεν θα επηρεάζεται με κάθε αλλαγή της δημοτικής αρχής.

Το όραμα της νέας πόλης που θα φτιάξουμε αφορά την κοινωνία μας αγγίζει τον κάθε πολίτη και ακόμη περισσότερο τους νέους και τις επερχόμενες γενιές.

Το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜοτικής Οικολογικής Συνεργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates